سخنرانی دکتر نادر پروین

دکتر نادر پروین، دانش آموخته دوره دکترای تخصصی تاریخ ایران دوره اسلامی از دانشگاه تربیت معلم تهران و دارای حدود ۵۰ مقاله است که از این تعداد ۷ مورد ISC و علمی – پژوهشی و بقیه علمی – ترویجی و تخصصی می باشند. دکتر پروین در سخنرانی خود تحت عنوان “نقش و جایگاه مشاهده و آزمایش پزشکی و شیمیایی در اندیشه و عمل زکریای رازی” بیان داشت: آزمایش، آزمون و مشاهده از مباحث بسیار مهمی بوده است که مورد توجه زکریای رازی قرار گرفته است. وی در این پژوهش بر اساس مهمترین کتب محمد بن زکریای رازی به بررسی راهبردها و تکاپوهای او در تولید، رشد و اعتلای علم مشاهده و آزمایش در تمدن انشانی پرداخت. ایشان در ادامه به جایگاه علم آزمایش و مشاهده و اندیشه و عمل رازی به عنوان دانش مضاف تاکید کرد و در ادامه افزود: می توان رازی را در مشاهده، استدلال، تجربه و عقل گرایی، قرن ها پیشروتر از فرانسیس بیکن، رنه دکارت و ایمانوئل کانت دانست.