سخنرانی دکتر سعید بلالایی

پروفسور سعید بلالایی، عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، فوق دکترای شیمی آلی از دانشگاه هایدلبرگ آلمان است که در سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ موفق به کسب جایزه تحقیقاتی الکساندر فان هامبولت گردیده است. وی که عنوان تکنولوژیست برتر کشور در هفدهمین فستیوال علوم پزشکی رازی در سال ۱۳۹۱ را در کارنامه خود دارد، در سال ۱۳۹۲ از سوی انجمن شیمی ایران، به عنوان برترین پروفسور شیمی آلی کشور معرفی گردید.

پروفسور بلالایی در مقاله ای با عنوان “سنتز ساختار هتروسیکل عامل دار شده با استفاده از واکنش های انتقالی پسا اوگی مدرن” نشان دادند مهمترین تغییرات پس از تراکم در واکنش اوگی به صورت قابل ملاحظه ای شامل واکنش های افزایشی حلقه زایی و یا واکنش بسته شدن با روش متانزز است که به درستی محصولات واکنش یوگی عامل دار شده را برای ارائه راهکار کارآمد برای سنتز حلقه های متنوع انجام می دهد. لذا انتخاب مواد اولیه مناسب برای ارائه ترکیبات با خصوصیات ویژه ضروری است. وی در نهایت برخی از مهمترین ساختارهای هتروسیکلیک مانند اکسیتول، بتا- لاکتام، دیکیتوپیراین، ایزوکسازول و ترکیبات اسپیرو را ذکر کرد.